Magyarországon a rendszerváltás körül kialakult egy kétpólusú politika, melynek következményeként az emberek egymás ellen szavaztak ( és mindig valamelyik párt ellen is) , Így jutottunk oda, hogy az ország gazdasága szinte nullán stagnálva tönkrement és a közben “ügyeskedőkből” (??) kitermelődött egy milliárdosnak mondható réteg…… Működött a “Divide et impera.”…

Aztán megjelent a Jobbik……

Felrúgva az eddigi álliberális “mindenkinekmindentszabad” gyakorlatot, más altzernatívát mutatott…. A radikalizmus útját, hol a fekete-fehér és a jó-rossz éles kontraszttal válik el egymástól….. Figyelembe nem véve származást, anyagi helyzetet, beosztást és más egyhítő körülményeket….. Kimondott bizonyos igazságokat, melyeket eddig a “polkorrektség” nevében nem lehetett….

No lett is mindjárt rasszista, antiszemita szélsőséges, gonosz, de legalábbis korszerűtlen, mert minden politikai irányzatnak ellenségévé vált azzal, hogy kijelentette; az eddigi politika felelőseit bíróság elé fogja állítani….. Ezzel ugye ellenségeket szerzett magának nem csak a politikusok, hanem elfogult szimpatizánsaik köréből is…..

De az emberekben nőtt az indulat és saját bőrükön tapasztalva a realitást, elkezdtek kételkedni a politika által sulykolt demagóg “igazságokban”… Mást akartak, mert látták, hogy ez az út nem vezet sehova…. Az EU azon politikája sem, hogy a gazdag országok gazdagodnak, a szegények pedig szegényednek, sem az LMBT, sem a “Pride” ,  sem az, hogy az Unióban szinte azonosak az árak, de a jövedelmek közt óriási a különbség, sem az a szociális háló, hogy pl. Magyarországon a dolgozói és a szociális alapon kapott jövedelmek nagyon közel vannak egymáshoz….. no csak a valóságban – mert papíron nem….. igy aztán bármilyen statisztikát ki lehet hozni a megrendelő érdekének megfelelően…. Tehát az átlagembernek elege van az olyan hazugságokból, melyek szöges ellentétben vannak egyéni tapasztalataival……

Megerősödött a Jobbik…..

Már nem csak a győlölet volt az erős – hanem kialakult a félelem…. Elkezdődött egy olyan már nemzetközi vizekre is kiterjedő mocskolódás, milyen még egyetlen ország politikájában nem történt….. Mert tudom én, hogy az angol radikálisok vezetőségi ülésén valaki mekkorát szellentett…?? Az angol újságolvasó valószínűleg “tudja” rólunk… Mert az a politikai irányzat, melynek hitelessége itthon elveszett megpróbál új hitelt szerezni magának… És a félelem felrúg minden játékszabályt… nem érdekes, hogy a külföldi jót röhög azon a politika kultúrálatlanségon ami az ő országában elképzelhetetlen, no meg azon is, hogy “politológusok” pártszimpátia alapján elemezgetnek nyilatkozatokat, mint “független szakértők” és közben hülyének néznek bennünket…..

De mi lesz a Jobbikkal..??

Szerintem nem lehet tudni….. Lehet, hogy nyer – lehet, hogy nem…. A lényeg a pártok kommunikációja… az övé is….. De a központi kérdés, hogy mi lenne ha nyerne…? Tudna-e egy ilyen gyakorlat után tisztességes politikát csinálni, vagy ők is beállnának a sorba….? Mert szavakban, programokban minden párt “szakértő és tisztességes”….

Egy bizonyos…… A radikális kommunikáció következtében kényszerpályán mozognak…. vagy véghezviszik azt a programot amit közzétesznek, vagy egy ciklus alatt elveszítik szavazótáboruk nagy százalékát és örülhetnek ha a politika közelében maradnak….

A legnagyobb baj viszont az, hogy az emberek már nem hisznek semmiben és senkinek….

a

Hozzászólások lezárása.


Legutóbbi hozzászólások
  Kategóriák
  2020. július
  h K s c p s v
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031